Saturday, September 18, 2010

~Cerita Raya Part 6~

Hiks... tadi ado yg perli2 cerita raya aku yg banyak part...
Actually aku bercadang sampai habis bulan raya nih... tajuk n3 aku Cerita Raya sampai la berape2 part yg ado....
Lantak la... at least tak yah aku pikir2 nak letak ape tajuk n3 aku... hiks...

Oke2 sambung2 n3 sebelum nih...
Dalam perjalanan nak balik umah tuh... singgah la kat Seremban...
MIL n FIL duk beraya kat umah Seremban selama seminggu...
So singgah Seremban nak hantar barang yg MIL kirim beli kat Johor...
Layan gambar je la...

 
Owhhh... si comel Qaisara ade kat umah atuk yer...
ingatkan balik Dengkil ikut ibu n ayah... 

Comel tak kasut raya Qaisara...

Baju raya pun sedondong ngan kasut raya ye... 
comel-comel... i like pink~

Haaa... ni Mama n Papa beli untuk besday Qaisara...
Qaisara kan malas nak belajar jalan... harap2
lepas nih Qaisara rajin berlatih jalan yer cyunk Mama Papa...

Sebelum balik... Bergambar dulu ngan MIL n Qaisara yg nak bye2
kitaorg... tak puas men ngan Qaisara sbb dia tido jew 
penat bejalan raya... tu pun muka baru bangun tido...
Hubby kacau...

Sebelum balik singgah la tempat cendol n rojak mabeles kat
area Sikamat... memang terbaek la...
 Cendol mabeles... secukup rasa... tak manis sgt... rasa nak repeat
lagi semangkuk...

Rojak mee... aku mewinduimuuuu...
Apsal la ko jauh sangat...

Sampai umah... memang la panas terik...
ape lagik... xtvt mendobi berlangsung...
ape leh gantung hanger aku sidai kat depan umah
(selalunyer aku sidai kat beranda atas belakang umah...
settle baju segala 2 kali basuh... esok sambung basuh comforter lak...

Esoknyer... xtvt beli barang2 dapur pulak kat care4...
aku kan jarang masuk dapur dlm setahun nih...
so memang la barang2 masak takde kat umah aku...
tapi nih kan bulan raya... buat tetiba org serbu umah aku...
takkan nak jamu kueh raya ngan air suam je kan... hiks...

Lepas beli barang kat care4... jalan2 cari hadiah untuk ayahanda 
tercinta kat Jusco pulak... hadiah besday lum beli lagi la...

Lepas beli hadiah... beli pizza pulak... 
abah makan sampai tak berbaju...

Berposing bersama kueh raya... mel tak mel tak?

Hadiah untuk abah... sempoi sbb aku memang tak tahu nak beli 
hadiah lelaki... kalo Hubby senang je... barang2 kete je... hiks...
yg penting ingatan n kasih sayang kan... 
 

1 comment:

  1. lagi....lagi..buat sampai Part 30 yea...suka baca tau

    ReplyDelete