Monday, August 9, 2010

Ku korbankan Tido ku Untukmu...

Hi semua...aku baru ade masa nak menaip2 dalam blog kesayangan aku ni... kiranyer n3 dah berabuk sikit la... tapi xpe la... sekadar catatan kan... kalo sudi korang baca la... kalo tak, takkan aku nak paksa lak kan kan kan kan...

Emmm... ujung minggu nih memang padat ngan xtvt... bak kata Mummy Gee... sibuk bersenam ekkk... aku rasa pun cenggitu la... agak2 cam nak tercabut lutut aku minggu nih... huhuhuu... 

Emmm aku mula kan la ngan ari Jumaat... after work, Hubby ade game bowling opis dia kat Berjaya Time Square... cadang2 cam biasa la aku nak menyibukkan diri aku... aku kan supporter Hubby (sebenarnye supporter taukeh shopping mall tuh)... tapi pikir2 balik, ape kes aku nak menawaf Time Square tuh... buat tercabut kepala lutut aku jew... len la kalo ade member2... leh gak teman aku bersenam kat Taman Tema Cosmos tuh... so, aku pun membuat keputusan tuk balik sendiri... otw masa aku dalam STAR... sampai stesyen Bandaraya kaki aku melangkah keluar lak... laaa... rupanye beliau nak singgah kat Sogo... moh jenguk2 S Card member sale... kunun nak singgah... lama gak la kat kat dalam tuh... dalam 2 1/2 jam... tapi kan satu pe pun aku tak beli tauuuuu... aku nih kuar masuk fitting room... semua serba tak kena... try sandal lak... bile nak beli, takde saiz... hampesss... mak dah berape kali call pasal aku tak sampai2 lagik... last2 aku pun balik ngan tangan kosong... membawa lenguh di kaki jew la... huhuhuu...

Gile sesak jalan... selalu kalo petang aku singgah Sogo,
takde la sesak banget macam nih...

Lama oke aku tunggu Mr Hubby... agak dah nak kul 12 baru aku sampai umah aku ekkk... huhuhuu... bukak FB lebih kurang... pastu aku terjun la katil... zzzZZZZZZzzzzzzZZZZZzzzzzz

Sabtu....
Pepagi bondaku Datin S dah calling2 ajak teman g Maju Junction nak g inject vaksin H1N1... kan bonda n ayahanda nak g haji kan... sebenarnyer bonda tuh nak racun aku g Sogo sale lagi la nih... huhuhu... tah macamana aku berjaya memujuk Mr Hubby... cam xpercaya... tapi itu la kebenarannye bila Mr Hubby kata "Gi la siap" 

Seriyesly ekkk... jem giles oke... dr Sri Gombak dah menandakan jalan memang sesak... redah je la... huhuhu... kul 11.30 pagi la kitaorg sampai... masa tuh tmpt parking yg paling jauh pun dah penuh oke... apatah lagi yg dekat2... giles... 

Bile kaki aku menjejak je ke Sogo... ha tuh dia... punye la ramai manusia kat sini... dah nak hampir separuh penduduk Malaysia kat sini ke ape... (ehhh melampau lak pulak tuh ekkk)... so, memang la aku jadi supporter yg paling setia... aku follow Mr Hubby ke sana sini pilih baju dia... huhuhuhu... untuk aku???? tak doooo.... 

Sesak oke jalan... kami menjadi manusia2 yg penyabar... huhuhu...
Ni tak tahu la bile dah start pose kang... lagi sesak gamaknyer

Tempat parking paling jauh skali pun dah full ekkk... dah tak leh masuk...
we all parking kat tanah belakang ceruk mana tah...
tak pernah aku parking kat sini lagik...
 
 Ingatkan nak makan kat Restoran Insaf...
tapi insaf aku nak bawak segala barang bagai... 
last2 pekena kari kepala ikan sentul la...

Ha...hambik ko... berkawah2 ekkk makanan kat sini... 
semua nampak sedapppppp... rasa nak amik semua lak...

Kari kepala ikan untuk dibaham... ngaummmm...

Ayam goreng... sotong goreng n peria goreng... aksesori tambahannyer...
 
Erkkkk... alhamdulillah... lepas penat bersenam kat Sogo... memang bahagia bila dapat memenuhkan perut... kena lak aku n Mr Hubby memang belum membaham ape2 sejak pagi lagi... tapi kureng sket la aku rasa kari kepala ikan kat sini kalo nak compare kat Bangi... kat Bangi tuh... memang syiokkkkkk... perghhhh... Emmmm... lepas perut penuh... ape lagi... balik arrrr... mata pun dah makin layu nih... tetiba je rasa ngantuk... letak ubat tido ke ape mamak nih... cehhhh...

Ayahandaku Dato Tommy... beraksi ngan beg barunyer... 
Bondaku Datin S dah terlentuk tido kat kerusi tepi tuh...
tak sempat nak suh beliau berposing ngan beg barunye juga... huhuhu...
 
Ingatkan nak terus balik umah... nak tido... then malam nyer nak roger2 along n abang Long bawak mak n ayah mertuaku makan kat luar... ye la nak nyambut pose kan... tapi nampaknyer Mr Hubby dah tak sabar nak jumpa anak dia... nampaknyer terus ke Gombak la...

Hai Khaziq... windunyer Papa kat Khaziq... emmuah muahhhh...

Seriyes jew muka Khaziq... ha.... sape kacau Khaziq tido... Papa ekk...

Mama... mana baju raya tuk Khaziq? Aler... sian dia... nanti
Mama n Papa belikan ekkk... errr... kalo sedondong ngan kitaorg along n
Abang Long marah tak? hehehehehe.... over tuiii mama ni ekkk... huhuhu...

Then, tunggu mak mertuaku balik dr berurut bahu... tak balik2 lak... nak call dia tak bawak hp lak... emmm... so, Mr Hubby decide nak tgk2 kat depan Ong Tai Kim la... mana tahu ade lak dia tnggu bas ke... bile lalu... aku pun cuba cam dr jauh seberang jalan nyer... dah la aku nih rabun jauh... baju macam kenal... tapi muka tak nampak la... aduhhh... kadar penglihatan sgt mendukacitakan... last2 Mr Hubby parking kete n lintas jalan nak g tgk dr dekat... lerr.... betuiii la mak mertua aku... hehehehe... mata oh mata... so, kitaorg pun antar la dia g balik gombak... sampai umah... terus mandi n tido... makan kat luar ke mana ape ke mana... hahahaha

Ahad
Oke... pepagi lagi bonda dah calling2 aku lagi cam biasa la... "Nak ikut g pasar?" soalan lazim setiap ujung minggu... hahahaha... aku pun nak g la... minggu depan dah pose kan... malas lak karang aku nak g panas2 time pose ekkk... so, lepas g pasar aku terus basuh ayam nak buat masak g opis esok... then gunting cili kering.... rebus... n then blend la... elok je settle keje2 tuh... sampai la adik ipar n biras aku... bersama sayangku Qaisara... haaa... ari nih Qaisara kena tinggal kat umah Mama n Papa coz ibu n ayah nak g lawan bowling tau... emmm... kejap je dorang singgah umah pastu dah gerak nak ke Subang... n seperti yg dijangka... Qaisara melalak tak sabar2 nak g jalan... huru hara aku n Mr Hubby nak bersiap... iskkk... tak dpt bayangkan la kalo ade rezeki anak sendiri... macamana la rupa umah aku ekk... hahaha... so, bawak Qaisara jalan2 Jusco je la... malas nak g jauh2 sebab dah lewat sket...

Iskkk... dah berape kali Mama basuh pinky nih... dpt kat 
Qaisara je masuk mulut... huhuhu...




Hepi Qaisara dpt jalan yer... ape la yg dok gelak tuh...
Papa buat lawak ekkk... Mama pulak penat snap snap gambar nih...

Oke... suh Papa dokong la... Mama tukang snap2 gambar ekkk...

Wahh ketawa ye Qaisara... ingat Mama nak belikan baju tuh kerr? 
Hehehehe...

Papa, cantik tak kalo Qaisara pakai baju nih raya nanti?

Iskkk... cantik la baju nih Papa... Qaisara suka nih...

Papaaaaa.... jangan la amik... Qaisara nak baju nih~!!!!

Majuk la... tak dpt baju bunga2 tadi... Nanti la... kita jalan2 dulu...

Muka bengang kena pakaikan topi... tak suka tapi muncungkan bibir je...
sambil geleng2 kepala... alahai Qaisara...

Tak ganaz la topi ni Papa... tak suke la...

Aduhhh... penat Qaisara jalan... tak sempat Mama nak bawak makan...
tetiba Qaisara dah terlentuk lak kat bahu... penat sgt la tuh dok ketawa je....

1 comment:

  1. suka tgk aksi qaisara..comelnye dia...

    ReplyDelete