Saturday, October 15, 2011

Jalan-jalan Zoo Negara

Salam... hehehe... lama gilos tak membebel dalam blog nih...
Singgah untuk baca blog org len je...
Ntah nape la penyakit M tuh memang selalu melanda...
Kalo dah skip nak buat n3... alamat nak start balik memang payah la...

Ok... sabtu minggu lepas aku ade g jalan2...
me n Hubby nak g jalan Zoo Negara... bawak budak Ajiq...
plan asal ingatkan ibu n abah Ajiq ikut skali... rupanye idok...
si Qaisara pulak... ibu n ayah nyer xdtg amik dia lagik...
so, angkut ler skali...
sebenarnye dah lama xbawak bebudak ni jalan...
FIL kata, bebudak ni kalo nampak kete merah parking kat lorong umah tuh (w/pun teksi)
bebudak ni dah jerit "Papa papa mama mama"
ingat kitaorg dtg nak bawak jenjalan kot...
jom je la layan pics...

muka gigih mama dOkOng ini 2 budak... 

Qaisara yg eksaited nengok gajah

 cer teka tangan gebu sape yg kaco gmbr mama ni?

 cer teka tgh tgk ape tuh...

 masa ni tgh tgk burung flamingo...

 bz betuii... ^_^

kena pegang tangan ini budak kuat2... kalo tak penat aku nak kejar...



 sepanjang perjalanan asyik mengunyah jew... nasib baik mama bawakkan bekal...

 singa pun tido lagik...

 tgh tunggu multi animal show

besar mata Sara tgk anjing laut...

tak tunggu sampai habis show pun... takut xsempat nak tgk binatang lain...
n bebudak ni macam payah nak paham sbb nampak dr jauh je kan

 dalam banyak2 binatang yg ado kat zoo ni... binatang ni la
yg paling Sara n Ajiq eksaited...

"Nyet nyet" kata Sara

Ajiq n papa

muka Sara nak mintak menan... problemnyer tah pape
yg dia pilih... benda yg mama nak belikan xmo lak...
nak jugak belon panjang2 yg nipis gilos... malas aku nak beli...
sbb malas aku nak bawak... ngehhh...

papa suh kejar mama...

dpt pun control nak amik gambar...

Hai, saya dah tukar baju sbb baju saya dah basah...
dalam mulut still penuh ngan makanan...







lama kat sini... exsaited 2 budak ni tgk cipan... 

comel kan

harimau baru bangun tido

Like papa, like Ajiq
2-2 makan malas nak pegang...

 panas2... makan eskrim...

tp ini budak sudah tido... kepenatan or kekenyangan?

 2x lalu sini.... ni budak sangat mau amik gambar kat sini...


 dah penat jalan... hantar balik umah atok... 

hari yg penat tp seronok...

next plan???

9 comments:

  1. Hai Ayien,

    Lame gak cik-anne tak lawat kawan2 kat zoo tu..Seingat cik-anne last pi zoo negara waktu sek rendah,tu pun pi masa rombongan sekolah..mesti dah banyak perubahan kan...

    ReplyDelete
  2. cik-anne... org rasa sama jew... lagi best masa g zoo time tadika dulu... ekekeke... nak bawak bebudak ok la... ;)

    ReplyDelete
  3. be honest, seronok tgk gambar uoll dgn budak2. terserlah muka papa n mama..
    we all pun suka gi zoo. dr zaman bercinta mmg port ktorg dating. almaklumla ada kawan kt sana. ehehe..
    tunggu Ayna setahun baru nak bawak.

    ReplyDelete
  4. wahhh..bestnye bw ank2 jalan..hrtu aku g tasik jek..nnt aku updte blog..
    ank kak long tuh kuuuuuuuuuusemangat kan..aku belum jumpe lg..klu aku jumpe..mesti aku cubit smpi lebam

    ReplyDelete
  5. ayu: hehehe... berlatih dulu nih... men tumpang kasih anak2 sedara... hehehe... tunggu ayna besor sket kita jalan ekk... ayna, ajak mama dia g disneyland jew la... ;)
    intan: berani ko cubit pipi dia? nanti dia tumbuk ko...

    ReplyDelete
  6. seronok gile tgk gamba2 budak 2 org nie.hehehe.kiut! ..sangat comel panggil mama ngn papa. dorang x lari2 ker kat zoo tuh. jenuh nk ngejar tuh.

    ReplyDelete
  7. lama sungguh aku tak melawat sedara mara kat zoo. dia orang sume sihat ke ayien, lupa lak nak suh kirim salam ...hehehe...

    ReplyDelete
  8. lawatan kezoo, mmg agenda wajib biler ke KL...nak wat camne...Pengerusi Hidupan haiwan..hehe

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan
    done follow

    www.iuzira.com

    ReplyDelete